Cum se poate congela urzica?

Pentru a congela urzica, urmati acesti pasi:

  1. Curatati frunzele de urzica: indepartati frunzele si ramurile uscate sau deteriorate si spalati-o sub jet de apa rece.
  2. Uscati frunzele: asezati frunzele de urzica pe o farfurie sau o tava si lasati-le la uscat timp de cateva ore, pana se usuca complet.
  3. Taiati frunzele in bucati mici: daca doriti sa puteti portiona mai usor urzica dupa ce a fost congelata, taiati frunzele in bucati mici.
  4. Asezati frunzele intr-un recipient etans pentru congelare: dupa ce frunzele sunt uscate si taiate, asezati-le intr-un recipient etans pentru congelare, precum o punga de congelare sau un recipient de plastic etans. Asigurati-va ca ati scos cat mai mult aer din recipient inainte de a-l inchide ermetic.
  5. Congelati frunzele: introduce-ti recipientul cu frunzele de urzica in congelator si lasati-le sa se congeleze complet.

Dupa ce frunzele s-au congelat, le puteti pastra in congelator pentru o perioada indelungata, dar este important sa le pastrati intr-un recipient etans pentru a evita depunerile de gheata si pentru a le proteja de mirosurile din congelator. Cand doriti sa folositi urzica, scoateti-o din congelator si lasati-o sa se descongelaze inainte de a o utiliza.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *