Care sunt modalitatile de preparare a urzicii?

Exista o multime de modalitati de a prepara urzica, in functie de gusturile personale si de scopul pentru care o folositi. Iata cateva idei:

  1. Salata de urzici: spalati frunzele de urzica si taiati-le marunt. Asezati-le intr-un bol mare, adaugati rosii, ceapa, ardei gras si putina branza feta, daca doriti. Amestecati ingredientele si serviti-le cu dressing de otet balsamic si ulei de masline.
  2. Smoothie de urzici: adaugati frunze proaspete de urzica in blender, impreuna cu fructe proaspete sau congelate (ca mango, banane sau afine), iaurt grecesc si putina apa sau suc de fructe. Blenduiti pana obtineti o textura fina si serviti imediat.
  3. Suc de urzici: spalati frunzele de urzica si taiati-le in bucati mici. Asezati-le intr-un storcator de fructe sau intr-un blender puternic, impreuna cu putina apa si suc de lamaie. Storceti sau blenduiti pana obtineti un suc proaspat si serviti-l imediat.
  4. Piure de urzici: spalati frunzele de urzica si taiati-le in bucati mici. Asezati-le intr-un vas mare cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba timp de cateva minute, pana devin moi. Scurgeti apa si asezati frunzele intr-un blender sau intr-un vas de piure. Adaugati putina apa sau iaurt grecesc si blenduiti sau mixati pana obtineti o textura fina. Serviti piureul cald, eventual cu putina branza feta sau smantana deasupra.
  5. Supe si ciorbe de urzici: adaugati frunze de urzica in orice supa sau ciorba doriti, pentru a le conferi un gust mai puternic si mai proaspat. Frunzele se pot adauga la inceputul prepararii, impreuna cu restul ingredientelor, sau se pot adauga in final, pentru a le pastra mai proaspete si mai crocante.

Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *