Exista specii diferite de urzici?

Da, exista mai multe specii de urzici care cresc in diferite parti ale lumii. Speciile cele mai comune sunt:

  1. Urtica dioica: aceasta este specia de urzica cea mai cunoscuta si cea mai raspandita, fiind intalnita in Europa, Asia si America de Nord. Frunzele sale sunt lungi, late si ascutite la varf, iar fructele sale sunt nucule mici, asemanatoare cu semintele de dovleac.
  2. Urtica urens: aceasta specie de urzica este mai mica decat urtica dioica, avand frunze mai mici si mai subtiri. Este intalnita in Europa, Asia si America de Nord, iar fructele sale sunt nucule mici, verzi sau rosii.
  3. Urtica pilulifera: aceasta specie de urzica este mai mica decat urtica dioica, avand frunze mai subtiri si mai rotunde. Este intalnita in Europa, Asia si America de Nord, iar fructele sale sunt nucule mici, verzi sau rosii.
  4. Urtica ferox: aceasta specie de urzica este intalnita in Noua Zeelanda si Australia si are frunze mai mari si mai late decat alte specii de urzici. Fructele sale sunt nucule mici, verzi sau rosii.

Toate speciile de urzici au proprietati medicinale si nutritive similare, asa ca pot fi utilizate in mod echivalent in preparate culinare si pentru ingrijirea pielii si a parului.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *